Logo fitems

Menu

Close Menu
Ketering Novi Sad

Sirevi

Mnogo je sireva koji su savršeni kao svež zalogaj i koji se služe kao predjelo ili obrok – uz druge vrste sireva, voće, orašaste plodove, tost i krekere, uz pivo ili vino.

Na tanjiru sira česti su bri i kamember, čuveni francuski sirevi. Zalogaji holandskog edamera savršeno se slažu s pivom, dok se, njemu srodna gauda, uglavnom konzumira s vinima. Pored ova dva slavna holandska sira, česti sirevi u mnogim predjelima jesu švajcarski rupičasti sirevi – ementaler i grijer. Britanski čedar je uvek dobar zalogaj uz pivo. Čedar je tvrd, intenzivnog mirisa i veoma oštrog ukusa. Ukus gorgonzole odlično se slaže s ukusom oraha, pa tako mnogi recepti za prelive za paste koji se baziraju na ovom siru. Sosovi za paste i sve italijanske testenine prave se od najrazličitijih sireva, a najpoznatiji i najčešći je, svakako, parmezan. Česta zamena za skuplji parmezan je dostupniji pekorino – tvrdi, slani sir od ovčjeg mleka. Pekorino je jači i oštriji od parmezana, i često se dodaje mnogim sosovima. Kačkavalj se proizvodi od kravljeg i ovčjeg mleka, dugo sazreva i ima slan, pikantan ukus. U našim krajevima se koristi i u pripremi italijanskih specijaliteta, i kao dodatak mnogim salatama. U specijalitetima italijanske kuhinje česta je i rikota, blagi sir od kravljeg mleka. Slana, kremasta i vlažna grčka feta čest je sastojak mnogih salata. Feta se tradicionalno pravi od mešavine kozjeg (30%) i ovčjeg mleka. Nezaobilazan segment mnogih predjela jesu i plavi sirevi, nazvani tako po plavim linijama buđi kojom su prošarani. Najpoznatiji plavi sirevi su gorgonzola i rokfor. Gorgonzola je poreklom iz severne Italije, proizvodi se vekovima, postupkom dodavanja buđi i bakterija u neobrano kravlje mleko.

Dostava na željenu adresu.

… vrhunski kvalitet naše hrane je ZAGARANTOVAN

sirevi novi sad
ketering
Ketering Finger Food

ŠTA JE KETERING
Ketering je, najpotpunije rečeno, zadovoljavanje svih ljudskih čula: vida, sluha, dodira, mirisa i okusa...

VIŠE

View more
Ketering Finger Food

KONTAKT
Ako imate bilo kakvo pitanje vezano za rad "KETERING -a Finger Food" možete nas kontaktirati u bilo koje vreme...

VIŠE

View more
Ketering Finger Food

ZATRAŽITE PONUDU
Na raspolaganju smo Vam za sve vaše upite...

VIŠE

View more

KETERING FINGER FOOD

KETERING FINGER FOOD

Stojimo Vam na usluzi i za organizaciju

  • Poslovnih ručkova
  • Cateringa na otvorenom
  • Korporativnih druženja
  • Održavanja seminara
  • Kongresa
  • Izložbi i sl.
Ako imate svečanost (bilo koje vrste) prepustite nama organizaciju s punim povjerenjem, a Vi neometano provedite nezaboravne trenutke s Vašim gostima!

Naši stručnjaci udovoljiće najistančanijim ukusima i pripremiti jela koja će oduševiti vaše goste, a Vama će zasluženo pripasti epitet odličnog domaćina. Uz oku ugodnu i nepcu ukusnu hranu i raspoloženje gostiju će porasti, a catering FINGER FOOD svojim višegodišnjim iskustvom garantuje vrhunski gastronomski provod.

Uz vaše želje i znanje kuvara, pripremićemo jelovnik prilagođen Vašim individualnim željama i mogućnostima.

KETERING FINGER FOOD

Finger food ketering

Naš maštoviti i raznolik izbor jela, vrhunska oprema i visoki standardi kvaliteta zadovoljiće kriterijume najzahtevnijih sladokusaca.

Kontakt
Telefon

+381 63 8 99 41 81

Adresa
Marodićeva 11
21000 Novi Sad

   

© All rights reserved 2017 KETERING FINGER FOOD
Dizajn Studio Digital , Novi Sad